Arhiva мая 2023
10 adeveriri din Sfânta Scriptură despre botezul copiilor
#numerotat, #pentru ora de Religie. 1. Tăierea-împrejur, care preînchipuia Botezul (Col. 2, 11-13), se făcea şi copiilor;
2. potopul (1 Petru 3, 20-21)
3. trecerea Mării Roşii (Ies. 14, 21-22), care preînchipuiau acelaşi Botez (1Cor.10,2) au fost petrecute şi de copii;
4. făgăduinţa Sf. Duh spre iertarea păcatelor e dată şi copiilor (Fapte 2, 38-39).
5. Sf. Apostoli Petru, Pavel şi alţii botează atâtea „case” sau „familii”, din care nu puteau lipsi copiii.
mai mult…
Pleacă, dar nu ne părăsește: Înălțarea Domnului
Înălțarea Domnului este un eveniment important în calendarul creștin, marcând momentul în care Iisus Hristos a părăsit pământul și s-a înălțat la ceruri înaintea ochilor ucenicilor Săi. Acest eveniment este menționat în Noul Testament, mai exact în Evanghelia după Luca și în Faptele Apostolilor, și reprezintă finalul pământesc al misiunii lui Iisus și întoarcerea Sa la Tatăl ceresc.
Înălțarea Domnului are semnificații profunde în teologia creștină. Prin acest act, Iisus Hristos a arătat puterea și autoritatea Sa divină. mai mult…
Zi de hram al catedralei „Sf.Ier.Nicolae” și al municipiului Bălți
Luni, 22 mai 2023, de sărbătoarea mutării moaștelor Sfântului Ierarh Nicolae, Înaltpreasfințitul Marchel, Arhiepiscop de Bălți și Fălești, a oficiat sfânta Liturghie în piața din fața catedralei episcopale din municipiul Bălți. Alături de Înaltpreasfinția Sa a coliturghisit un mare sobor de preoți și diaconi din raioanele megieșe care formează Eparhia de Bălți: Fălești, Glodeni și Sîngerei. Răspunsurile la strană au fost date de corul arhieresc, condus de protoiereul Alexandru Paiul.
Printre enoriași s-a numărat domnul Nicolai Grigorișin, primarul municipiului Bălți, dar și alți reprezentanți ai administrației publice locale. După Vohodul mic, preoții care slujesc în catedrala „Sf.Ier.Nicolae” au fost decorați cu medalia „Pentru statornicie în credință”. De asemenea, Liturghia festivă au ascultat nenumărați credincioși de toate vârstele. La final, Ierarhul a felicitat locuitorii municipiului cu ocazia hramului, apoi a urmat depunere de flori la monumentul domnitorului Moldovei, sfântul Ștefan cel Mare.
Evanghelia despre vindecarea minunata a orbului din nastere
Cine este Dumnezeu mare ca Dumnezeul nostru? Tu esti Dumnezeu, Care faci minuni! (cf. Psalm 76:13,14). Nu sunt ochi care sa vada toate aceste minuni, nici limba care sa le poata numara, nici minte care sa le inteleaga. Ochii au vazut; ei au vazut si au sfarsit in moarte. Limba a numarat si si-a pierdut graiul. Mintea a cugetat si a fost cuprinsa de uitare. Cine poate cunoaste minunile, fara sa cunoasca pe Facatorul de minuni? Si cine poate sa-L vada pe Facatorul de minuni si sa ramana viu? mai mult…
Rugăciune
Luminează, Doamne, neîncetat ochii sufletului nostru ca să deosebim binele de rău!
Aprinde, Doamne Iisuse, în inimile noastre, dorul după ceea ce îţi este plăcut ţie!
Fă-ne nişte făclii luminoase în această viaţă, ca luminând neîncetat să putem aduce mai multe suflete la picioarele crucii Tale!
Ajută-ne ca neîncetat să lucrăm faptele luminii, în aşa fel ca ceilalţi oameni, văzând faptele noastre cele bune, să Te slăvească pe Tine, Luminătorul celor din întuneric şi nădejdea celor fără de nădejde. mai mult…
Mottoul zilei:
Tipic:
Caută cuvântul:
Arhiva site-ului:
Categorii:
Vizitatori:
Calendarul postărilor
adunare agenda botezul pruncilor Bălți cateheză catehism cazania condoleanțe din notele Ierarhului eparhia felicitări Făleşti Glodeni judecata universală numerotat ora de Religie pangar partituri pilde post predici proloage sfântul Teofan Zăvorâtul sinaxar singerei tipic video viețile sfinților înainte de cununie înfricoșatei judecăți întrebare