Arhiva мая 2024
La Sîngerei a avut loc «Gala Laureaților 2023-2024» și rugăciune de mulțumire pentru absolvenți
Joi, 30 mai 2024, la Liceul Teoretic „Olimp” din orașul Sîngerei, a avut loc „Gala Laureaților 2023-2024”. Protoiereul Maxim Guzun, blagocinul raionului Sîngerei, care este și profesor de Religie la instituția sus menționată, a acordat Premiul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” — pentru rezultate academice performante la învățătură și participarea activă la ora de Religie. Gala a avut loc în incinta casei de cultură Nicolae Iorga din oraș.
Tradițional la fiecare sfârșit de an de învățământ, săvârșim te-deum de mulțumire și succese la examene pentru ABSOLVENȚII claselor a 9-a și a 12-a al Liceului Teoretic ,, OLIMP” din orașul Sîngerei.
mai mult…
De ce credem în Biserică?
#numerotat, pentru #ora de Religie. 1. Credem în Biserică pentru că ne uneşte cu Dumnezeu;
2. pentru că în ea se află neîncetat Hristos, Mântuitorul nostru şi Sfântul Duh. De aceea Biserica nu greşeşte niciodată, fiind „stâlpul şi temelia adevărului” (1Timotei 3:15);
3. credem în Biserica lui Hristos, căci numai în ea ne putem boteza, mărturisi și împărtăși cu Sfintele Taine;
4. pentru că numai în ea ne putem mântui. Sf. Ciprian susţine că în afară de Biserică nu e mântuire şi că cine n-are Biserică de mamă nu poate avea pe Dumnezeu de tată;
5. credem în ea şi pentru frumuseţea şi înălţimea scopurilor pe care ea le urmăreşte: acela de a ne pregăti pentru mântuire şi acela de a ne mijloci această mântuire.
De acum să nu mai păcătuiești!
Era în Ierusalim o scăldătoare, care avea împrejurul ei cinci pridvoare, în care zăcea mulțime multă de oameni bolnavi. Îngerul Domnului, din vreme în vreme, se pogora în apa scăldătoarei şi o tulbura. Cel care, dintre cei bolnavi, intra întîi în apă, după tulburarea ei, acela se vindeca. Domnul nostru Iisus Hristos s-a dus din Galileea în lerusalim pentru sărbătoarea iudeilor şi aflînd în pridvor pe un om, care era slăbănog de trei zeci şi opt de ani, l-a întrebat dacă doreşte sănătatea? Bolnavul a răspuns: om nu am ca să mă bage în apă; de aceea, mai înainte de a ajunge eu, ajunge altul, şi intrînd în apă se tămăduieşte. mai mult…
Zi de hram al catedralei „Sf.Ier.Nicolae” și al municipiului Bălți
Miercuri, 22 mai 2024, de sărbătoarea mutării moaștelor Sfântului Ierarh Nicolae, Înaltpreasfințitul Marchel, Arhiepiscop de Bălți și Fălești, a oficiat sfânta Liturghie în piața din fața catedralei episcopale din municipiul Bălți. Alături de Înaltpreasfinția Sa a coliturghisit PS Nicolae, Episcop de Ciadîr Lunga, PS Patrocl, Episcop de Dondușeni, înconjurat de un mare sobor de preoți și diaconi, precum și de numeroși credincioși, veniți din raioanele megieșe, care formează Eparhia de Bălți: Fălești, Glodeni și Sîngerei. Răspunsurile la strană au fost date de corul arhieresc, condus de protoiereul Alexandru Paiul.
Printre enoriași s-a numărat domnul Alexandr Petkov, primarul municipiului Bălți, dar și alți reprezentanți ai administrației publice locale.
La final, Ierarhul a felicitat locuitorii municipiului cu ocazia hramului, apoi a urmat depunere de flori la monumentul domnitorului Moldovei, sfântul Ștefan cel Mare. mai mult…
Festivalul pascal 2024 din raionul Sîngerei: „PENTRU TINE, DOAMNE”
Cu binecuvântarea ÎPS Marchel, Arhiepiscop de Bălți și Fălești, în duminica mironosițelor, 19 mai 2024, biserica „Sf.Ier.Nicolae” din satul Flămînzeni, raionul Sîngerei, a fost gazda Festivalului raional al cântului pascal „PENTRU TINE, DOAMNE”, ediția a 12-a. Debutul evenimentului a avut loc în biserică cu sfânta Liturghie, oficiată de părintele-paroh Iuvenalie Coada. La festival au fost prezenți părintele-blagocin Maxim Guzun, conducerea raionului, ansambluri vocale, precum și oaspeți de onoare. Desfășurarea festivalului a avut loc în curtea bisericii, unde participanții și-au etalat măiestria cântului, dar și al culinăriei, mai mult…
Căutați pe Iisus Nazarineanul cel răstignit?
Îngroparea trupului şi învierea cea din morți a Domnului nostru lisus Hristos au fost mai dinainte vestite de prooroci. Minunea lui Iona în pîntecele chitului a însemnat mormîntul în care s-a îngropat trupul cel de viață purtător al Domnului. Afundarea chitului cu Iona, în adincurile mării, a însemnat pogorîrea în iad a Mîntuitorului nostru. Ieşirea lui Iona după trei zile din pîntecele chitului a arătat că după trei zile Cel Unul Născut Fiul lui Dumnezeu va învia din morți. Semnul acesta cu Iona, Fiul lui Dumnezeu l-a tilcuit, zicînd: „Că precum a fost Iona în pîntecele chitului trei zile şi trei nopți, mai mult…
Mottoul zilei:
Tipic:
Caută cuvântul:
Arhiva site-ului:
Categorii:
Vizitatori:
Calendarul postărilor
adunare agenda botezul pruncilor Bălți cateheză catehism cazania condoleanțe din notele Ierarhului eparhia felicitări Făleşti Glodeni judecata universală numerotat ora de Religie pangar partituri pilde post predici proloage sfântul Teofan Zăvorâtul sinaxar singerei tipic video viețile sfinților înainte de cununie înfricoșatei judecăți întrebare